Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Carnitas "Masíčko"

Carnitas ("masíčko")

Existuje mnoho receptů, jak připravit carnitas, úplně jednoduchých, maso pomalu smažené na sádle do křupava, osmahlé a pomalu restované s mlékem, atd. Tento je ale plný dalších chutí a absolutně úžasný. Doporučuji dát si tu práci a připravit si domácí pšeničné tortilly. A hlavně hodně cibulové salsy!!!

Suroviny na 6 porcí: 1,2 kg vepřového masa (směs bůčku a kýty, já mám nejraději krkovici) nakrájeného na 3 cm kostky, 2 bobkové listy, 2 lžičky sušeného tymiánu, 2 lžičky sušené majoránky, 3 stroužky česneku, asi 200 g sádla, 1 pečlivě omytý pomeranč nakrájený na osminky, 1 bílá cibule nakrájená na silné plátky

Salsa: 1 velká bílá cibule cibule nakrájená na plátky se zalije šťávou z jednoho pomeranče, přidá se 1-2 nakrájené nakládané chilli jalapeňo a nasekaný svazeček koriandru. Vše se promíchá a nechá alespoň hodinu uležet v lednici. osobně přidávám ještě špetku soli, protože cibule pak pustí trochu šťávy a jakoby "povolí".

Příprava: Bylinky utlučte v hmoždíří najemno nebo umelte v elektrickém mlýnku na kávu. Nakrájené maso vložte do mísy, přidejte bylinky, sůl a pořádně promíchejte. přikryjte a nechte alespoň dvě hodiny odležet, lépe přes noc. Sádlo rozpalte v kastrolu nebo velké pánvi, vložte maso a zprudka orestujte, aby se zatáhlo, přidejte pomeranč nakrájený na osminky, česnek a cibuli, ještě chvíli restujte, pak stáhněte plamen na minimum a pomalu restujte asi 1,5 hodiny. Pak odklopte, vyndejte pomeranče a nadále restujte, dokud se šťáva nevyvaří a maso dostane krásně zlatavou karamelovou kůrčičku, ovšem uvnitř zůstává krásně šťavnaté a měkoučké.

Podávejte s horkými tortillami a salsou. Pokud budete masíčko dávat do tacos nebo burritos, nakrájejte jej na menší kousky a přelijte salsou. Můžete ještě posypat koriandrovou natí.

 

Související položky:

Jalapeňos celé zelené www.viva-la-vida.cz/scripts/podrobnosti.php

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.