Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Llapingachos- ekvádorské bramborové vdolky plněné sýrem

Llapingachos jsou oblíbenou přílohou v Ekvádoru, často se podávají s míchanými vejci a jednoduchým salátem z listového salátu, rajčat a avokáda.

Suroviny:

1 kg červených brambor, 1 šálek strouhaného sýra, nejlépe mozzarelly, 6 najemno posekaných šalotek, sůl, 2 lžičky mletého achiote, 1/4 šálku oleje

Salsa de Maní (buráková salsa):

11/2 sálku mléka, 1/4 šálk cibule nakrájené na jemné plátky, 1/3 šálku Pasta de Maní (burákové máslo), sůl

1. Brambory olouejte a ve slané vodě uvařte do měkka. Slijte a nechte nepřiklopené 3 až 4 minuty odpařit.

2. Bambory rozmačkejte, přidejte mleté achiote (rozdrťte jej v hmoždíři) a přisolte. Achiote dá vdolečkům krásnou barvu. Až dostatečně vychladnou, udělejte z brambor koule, každou asi z 1/3 šálku brambor a rozložte je na pečící plech. Nechte ještě alespoň 20 minut chladit v lednici, s těstem se pak bude lépe pracovat.

3. Mezitím si připravíme burákovou slasu. V rendlíku zahřívejte mléko s plátky cibule asi 10 minut. Nevařte! Vyjměte cibuli a do mléka vmíchejte burákové máslo a dle chuti osolte. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a mírně vařte asi 4-5 minut, až omáčka zhoustne a bude mít krémovou konzistenci. V případě potřeby přidejte mléko nebo burákové maslo.

4. Smíchejte nastouhaný sýr se šalotkama a každou bramborovou kouli naplňte polévkovou lžící této směsi. Dlaněmi vytvořte placku, aby jste měly malé vdolečky.

5. Na pánvi rozehřejte olej a vdolečky smažte po obou stranách, až zezlátnou. Nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce a podávejte polité burákovou salsou.

Tip: Aby se vdolečky nepřichytávaly a nevytékal sýr, potřete je před smažením rozmíchaným vejcem.

 

Související položky:

Pasta de Maní (burákové máslo) viva-la-vida.cz/scripts/podrobnosti.php

 

Achiote viva-la-vida.cz/scripts/podrobnosti.php

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.