Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Pastel de Tres leches - Dort ze tří druhů mléka

Tento dort má kořeny v Mexiku, ale je velice oblíben po celé střední Americe. Pro nás je trochu nevšední, ale velice chutný a s posledním kouskem budete plánovat, kdy si jej zase uděláte. jeho příprava je velice jednoduchá, jde vlastně o piškotový korpus, ten můžete udělat podle vašeho oblíbeného receptu, s máslem, bez másla, myslím, že by se dal použít i klasická hrníčková buchta. Hotový korpus se po vychladnutí propíchá vidličkou a ještě ve formě se zalije směsí ze tří duhů mléka, salka, kondenzovaného mléka a smetany. Dort se nakonec pomaže šlehačkou a ozdobí dle fantazie ovocem, ořechy nebo cukrářskými zdobítky. V některých receptech se uvádí i poleva z ušlehaných bílků, tak vám ji pro inspiraci taky nabízíme.

1. Piškot si připravíme ze 6 bílků, které ušleháme s 1/4 šálku cukru na tuhý sníh.

2. 6 žloutků utřeme s 1/4 šálku cukru, až zdvojnásobí objem.

3. Smícháme s bílky a přidáme šálek prosáté hladké mouky.

4. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 180°C cca 25 min. .

5. Korpus vytáhneme z trouby, zkontrolujeme špejlí, pokud ji vytáhnem suchou, korpus je hotový a necháme vychladnout.

6. V míse smícháme plechovku salka, šálek smetany a 3/4 šálku kondenzovaného mléka a dvě lžičky vanilkové esence. (Můžete použít i méně tučnou smetanu, dokonce i mléko, i tak to bude fungovat:-)

7. Korpus hojně propícháme vidličkou nebo špejlí a pomalu na něj vylejeme směs tří mlék.

8. Dáme do lednice uležet na alespoň 2 hodiny.

9. Na dozdobení dortu ušleháme smetanu s 1/4 šálkem cukru a půl lžičkou vanilkové esence.

10. Potřeme jí hojně dort a dozdobíme dle fantazie ovocem, mandlemi, pekanovými ořechy...   (můžeme použít i ztužovač šlehačka, eventuelně udělat "polevu" z dvojnásobného množství, protože na dortu by měla být pořádná vrstva smetany:-)                                                            

11. Dort necháme ještě uležet. Nám nejvíce chutnal až třetí den:-)

Variace:

1. Do korpusu můžete nastrouhat pomerančovou kůru z chemicky neošetřeného pomeranče nebo kápnout pár kapek pomerančové esence a do mléčné směsi přidat trochu pomerančového likéru.

2. Namísto šlehačky můžete dort potřít polevou z bílků. 1 šálek cukru rozpustíte v 1/2 šálku vody a na mírném plameni přivedete k varu. Těsně před bodem varu dejte do mixéru 4 bílky a šlehejte sníh. Pak pomalu přimíchavejte horký cukrový sirup a nepřestavejte šlehat, než trošku vychladne. Cca 5 minut. Vychladlou polevou pak namažte dort a dejte chladit.

 

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.