Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Ryba pečená v soli, pleněná cibulovou farofou

Tento recept je velice jednoduchý a rychlý na přípravu s překvapivým výsledkem. Ačkoliv je v receptu použito hodně soli, výsledný pokrm rozhodně není přesolený, maso je nádherně šťavnaté. Farofa, což je opražená manioková mouka, je běžnou přílohou v Brazílii. Dá se přirovnat k opečené strouhance. Takto použitá krásně nasákne štávičkou z pečené ryby.

Suroviny:
Celá ryba s bílým masem o hmotnosti 1,5 kg (například snapper, štika...)
1,5 kg hrubé mořské soli

Farofa: 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky, 3 lžíce olivového oleje (můžete použít i máslo, dle chuti), 2 lžíce nasekané petrželky, 50 - 70 g maniokové mouky, sůl, čerstvě drcený černý pepř

Začněte s farofou: na pánvi rozehřejte olej/máslo, přidejte cibuli a restujte do zlatova. Přidejte farofu a petrželku, osolte, opepřete a pořádně zamíchejte (do farofy můžete přidat orestovanou slaninu, chilli papričku, klobásku, citronovou nebo limetovou kůru, česnek, bylinky..., vše dle vaší fantazie a chuti). Vše lehce orestujte a nechejte vychladit. Farora musí být před plněním ryb úplně vychladlá.

Připravte rybu: předehřejte troubu na 200°C. Vykuchanou rybu omyjte a osuště papírovou utěrkou (šupiny můžete ponechat, kůže se jíst nebude). Břišní dutinu pak naplňte vychladlou farofou a zajistětě párátkem.

Asi 1/3 soli posypte pečící plech. Opatrně položte rybu na sůl a zasypte ji zbytkem soli. Lehce postříkejte vodou, ať se sůl slepí a připáčkněte ji k rybě.

Rybu pečte asi 30 až 50 minut. Záleží na tvaru a velikosti ryby, aby se řádně propekla.

Po vyjmutí z trouby rozbijte slaný krunýř, odstraňte kůži a opatrně oddělte masíčko od kosti.

Servírujte s nádivkou, salátkem, citrónem či limetou nebo limetovou majonézou.

 

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.