Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Cocinita Pibil s nakládanou cibulí

Cocinita Pibil je tradičním mexickým receptem z Yukatánského poloostrova. Cochinita = selečí nebo vepřové maso naložené v marinádě ze štávy z citrusových plodů a semen annato (achiote), zabalené do banánových listů, se peče několik hodin v "pibu", jámě vyhřáté žhavými kameny. Slovo "pibil" znamená v mayštině "pohřbený"
Kyseliny a dlouhé pečení způsobí, že je masíčko dokonale měkkounké a šťavnaté, rozpadající se na jednotlivá vlákna.

Na 4 - 5 porcí

Marináda: 1/2 lž cuminu, 1 lž oregána, 1/2 lž nového koření, 1 lž pepře, 6 stroužků česneku, 25 g nebo 1 Lž achiotové pasty nebo 1 Lž annatových semínek, sůl, 1/2 šálku šťávy z kyselých pomerančů nebo pomerančové šťávy s octem (jablečným nebo vinným)

1 kg vepřové plece nebo kolene (nebo raději trochu víc:-)

Na pečení: 2 větší banánové listy nebo pečící papír a alobal

Nakládaná cibule: 3 červené cibule nakrájené na proužky, 1/2 lž cuminu, 1/2 lž oregána, 1/2 lž pepře, 1/3 šálku vinného octa (máte-li raději, smíchejte si náš klasický ocet s vodou), sůl, voda

Na podávání: 10 bílých bulek (nebo dle chuti chlebánky, tortilly, pita chleba...)

1. Koření na marinádu dejte do mlýnku nebo do hmoždíře a umelte, přidejte česnek, sůl, achiotovou pastu (pokud jste nepoužily annatová semena - ta jsou potřeba umlýt v mlýnku na kávu nebo koření, jsou hodně tvrdá) a citrusovou šťávu a v hmoždíři utřete na hladkou kaši.

2. Maso nakrájejte na větší kostky, přidejte marinádu a důkladně promíchejte.

3. Do pekáčku si připravte banánové listy, aby jste do nich mohly zabalit maso. Okraje listů položte přes sebe, aby neutíkala šťáva při pečení.
na listy dejte maso a zabalte jako psaníčko. přehnutým okrajem dejte dolů, aby se při pečení neotevřelo. Nmáte li banánové listy, stejným způsobem zabalte maso do pečícího papíru a do alobalu. maso by mělo být pěkně pevně zabaleno.

4. Maso dejte do trouby vyhřáté na 140°C a pečte asi 3 hodiny. Pak teplotu zvyšte na 180°C a pečte dalších cca 30 až 40 minut.

5. Zatím co se maso peče si připravte cibuli.
Tu nakrájejte na plátky a asi 45 sekund spařte ve vroucí vodě. Slijte a propláchněte studenou vodou, dejte do misky, přidejte drcené koření, ocet, sůl a dolijte vodou tak, aby byla cibule ponořena.
Kyselost nálevu si regulujte dle vlastní chuti.
Nechte v lednici uležet.

6. Po vyjmutí masa z trouby balíčky otevřete a maso natrhejte vidličkama na vlákna.

7. Bulky rozřízněte, popřipadě lehce rozpečte, naplňte trhaným nasem a nakládanou cibulí.
Můžete též přidat, avokádo, chilli omáčku, salsu dle chuti, zakysanou smetanu, smažené fazole...

Tento recept můžete připravit též z masa hovězího, jehněčího, nebo krůtího.

 

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.