Vyhledávání:

rozšířené

Váš nákupní košík:
obsahuje 0 položek za 0 Kč

Provozovatel

Daniela Musilová
Svinaře 37
267 28 Svinaře

IČO: 71716521
DIČ: CZ7862210499

Tel.: +420775330558

E-mail
HOT-LINE

Zboží si též můžete vyzvednout osobně v síti výdejních míst www.ulozenka.cz nebo v berounské restauraci Black Dog www.blackdogs.cz

Obě tato místa slouží pouze pro výdej objednávek, nenachází se zde kamenná prodejna, ani zde neobdržíte podrobnější informace o dostupnosti zboží a pod.!!!




Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Zadáním registrovaného e-mailu novinky odhlásíte.

Doporučte nás

Domníváte se, že by naše stránky mohly zajímat někoho z Vašich přátel či známých?
-> Doporučte nás!

Carnitas II.

Carnitas

Recept na Carnitas jsem na stránky již jednou vkládala, ale to byl recept na takovou rychlejší verzi.

(podívat se můžete zde: viva-la-vida.cz/scripts/zobraz_text.php )

Nyní jsem vyzkoušela pravé Carnitas, dlouze konfitované ve vepřovém sádle. A je to lahůdka!

Masíčko se úplně rozpadalo, mělo nádhernou zlatavou kůrčičku a chuť a vůni použitých surovin.

 


Nakoupila jsem různé druhy masa: vepřovou plec, bůček i s kůží a vepřový jazyk (nejlepší bude asi směs bůčku, krkovice a kolene), celkem asi 2 kg a 750 g vepřového sádla. Kůži z vepřového boku jsem seřízla nožem tak, aby na ní nezůstalo příliš tuku.

Na dochucení jsem použila jeden pomeranč, 3-4 bobkové listy, 1 lžíci majoránky, 1 lžíci tymiánu, cibuli a dva stroužky česneku

Sádlo jsem rozpustila ve větším hrnci a postupně vkládala kusy masa, nakrájené na větší kusy. Nejprve jazyk, pak plec a potom bůček, pěkně kousek po kousku. Přilila jsem asi 3 dcl vody, přivedla k varu a teplotu snížila na minimum, aby to v hrnci jen lehounce probublávalo.

Maso je potřeba občas promíchat, aby se dělalo pěkně rovnoměrně. Asi po hodině jsem přidala šťávu z jednoho pomeranče, cibuli, česnek a koření. Vymačkaný pomeranč (slupku) jsem pořádně omyla a celé půlky vložila též do hrnce.

Masíčko se teď bude dělat ještě asi dvě až tři hodiny, záleží na teplotě, při které maso vaříte.

Já mám indukční plotýnku, kde lze nastavit 60° nebo 100°C. 60° bylo málo, 100° zas moc, nejlépší je teplota okolo 80°-90°C. Po dalších dvou hodinách už se začalo maso rozpadat, přidala jsem tedy mírně teplotu a masíčko nechala pomalu zezlátnout, pak vše děrovanou lžící vybrala do mísy a natrhala vidličkou na malé kousky.

Kůžičku a jazyk jsem nakrájela zvlášť, přeci jen, ne každý je miluje:-) Osobně mi kůžička velmi chutnala!

Ke Carnitas jsem podávala nasekanou bílou cibulku, koriandrovou nať, limetku na zakápnutí, domací salsu z habanero papriček (recept zde: viva-la-vida.cz/scripts/zobraz_text.php) a domácí kukuřičné tortilly.

Bez komentáře:-)

 Masíčko můžete zabalit i do pšeničných tortill, použít na sopes, tostadas, do tamales...

Scezené sádlo můžete uchovat v ledničce, je krásně voňavé a určitě jej upotřebíte na další vaření!

Zákazník



Registrace

Cenová bomba

Zde již brzy najdete to nejvýhodnější zboží z naší nabídky.

© 2017 Daniela Musilová Všechna práva vyhrazena. Internetový obchod EasyShop® 3.9 © IT STUDIO s.r.o.